Ingredience na fit jablečné řezy
Těsto
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 1 vejce (50 g)
- 70 g ovesné mouky vanilkové
- 70 g pšeničné celozrnné mouky
- kokosový olej na vymazání formy (2 g)
Náplň
- 1 kg jablek (700 g očištěných)
- šťáva ze 2 citrónů (100 ml)
- 80 g proteinového prášku vanilkového

Postup receptu
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Jablka zbavte slupky, nastrouhejte je, nechejte chvíli odstát a odstraňte (vymačkejte) přebytečnou vodu.
- Přidejte citrónovou šťávu a proteinový prášek. Hmota by neměla být příliš řídká, jinak po upečení dostatečně neztuhne. Také by neměla být příliš hustá (tuhá), jinak nemusí držet po upečení dobře pohromadě.
- Smíchejte tvaroh, vejce a mouku a vypracujte těsto. Bude se mírně lepit.
- Těsto rozprostřete na dno hranaté formy o rozměru 28 × 20 cm (já jsem použila 23 × 23 cm, ale do trochu větší to bude vhodnější). Formu vymažte kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky. Pokud se vám lepí těsto na prsty, namočte ruce do mouky.
- Na těsto dejte jablečnou vrstvu, pěkně zarovnejte a pečte 40 minut na 180 °C.
- Nechejte vychladnout, pak rozřezejte na poloviny a jednu polovinu překlopte na druhou. Těsto tak bude zespodu i zeshora. Samozřejmě můžete jíst i bez toho, aniž byste řezy navrstvily na sebe anebo můžete udělat z dvojité dávky a horní vrstvu těsta dát nahoru rovnou ještě před upečením.
- Na ozdobu posypejte kokosovou moukou.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez kokosové mouky.
Přidat komentář