Ingredience na fit zebrovaný cheesecake
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 70 g bílého nízkotučného jogurtu
- 2 vejce (100 g)
- 1 banán (80 g)
- 50 g ovesné mouky vanilkové (nebo 35 g ovesné mouky a 15 g vanilkového proteinu)
- 50 g ovesné mouky čokoládové (nebo 35 g ovesné mouky a 15 g čokoládového proteinu)
- 2 lžíce kakaa (10 g)
- 200 ml nízkotučného mléka
- sladidlo bez kalorií
Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Banán rozmixujte v mixéru se sekáčkem a smíchejte s tvarohem, jogurtem a vejci.
- Hmotu rozdělte napůl.
- Do jedné poloviny vmíchejte vanilkovou mouku a do druhé čokoládovou mouku a kakao.
- Hmoty následně zřeďte mlékem tak, aby byly tekutější a dobře se lily, ale zase ne moc řídké.
- Těsta ochutnejte a podle potřeby doslaďte.
- Připravte si kulatou formu, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm.
- Do středu formu pak nalijte trochu světlého těsta a do něj opět zcela do středu těsto tmavé. Pak střídavě nalévejte světlé a tmavé těsto stále do středu do sebe jedno po druhém, až žádné těsto nezbyde. Těsto se bude postupně rozpínat do stran a vytvoří zebrovanou mozaiku.
- Pečte 40 minut na 180 °C.
- Před servírováním můžete ozdobit banánem a arašídovým máslem anebo polít rozmixovaným ovocem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez ozdob.
Komentáře