Ingredience na fit zebrovaný cheesecake

Těsto na zdravý cheesecake

Korpus na fit cheesecake

Na ozdobu

Mrkni na můj velký test celozrnných sušenek a zjisti, které jsou nejlepší na fit svačinu a které na cheesecake 😉

Zdravý tvarohový cheesecake - recept Bajola

Postup receptu – jak upéct zdravý nízkokalorický cheesecake

  1. Sušenky rozmixuj v mixéru se sekáčkem a přidej mléko tak, aby hmota držela u sebe, ale aby nebyla moc mazlavá. Hmotu natlač na dno kulaté formy vystříkané troškou řepkového oleje. Doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 20 cm.
  2. Rozehřej troubu na 180 °C.
  3. Banán rozmixuj v mixéru se sekáčkem zcela dohladka, smíchej ho s tvarohem, jogurtem a vejci a rozděl na 2 poloviny.
  4. Do jedné poloviny vmíchej vanilkovou ovesnou mouku (a případně protein) a do druhé čokoládovou ovesnou mouku (případně protein) a proseté kakao.
  5. Hmoty následně zřeď mlékem tak, aby byly tekutější a dobře se lily, ale ne řídké jak na palačinky, spíš polotekuté. Pokud bys to s mlékem přehnala, tak přidej trochu proteinu nebo mouky. Obě těsta ochutnej a podle potřeby doslaď sladidlem bez kalorií.
  6. Do formy nalij na korpus trochu světlého těsta a do něj opět zcela do středu těsto tmavé. Pak střídavě nalévej světlé a tmavé těsto stále do středu do sebe jedno po druhém, až žádné těsto nezbude. Těsto se bude postupně rozpínat do stran a vytvoří žebrovanou mozaiku. Můžeš buď nalévat z plastové misky ze zobáčkem anebo i pomocí lžíce. Doporučuju spíše dávat menší množství, vytvoří se tak více vrstev žebrování.
  7. Cheesecake peč 40 minut na 180 °C.
  8. Před servírováním můžeš ozdobit banánem a hoblinkami čokolády.
  9. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  10. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Zebra cheesecake foto postupFit zebra cheesecake kakaový - recept BajolaFit tvarohový cheesecake - recept Bajola

Poznámky k receptu na zebrovaný cheesecake bez cukru

  • Cheesecake můžeš udělat se spodním korpusem anebo klidně i bez něj, pokud jsi v redukci a chceš ušetřit kalorie.
  • Na fotce jsem použila formu o průměru 23 cm, ale doporučuju menší, cheesecake tak bude vyšší.
  • Na fotce jsem neměla ideálně husté těsto a nalévala jsem ho ve větších dávkách, než bych měla, takže zebrování není správně husté ani výrazné. Už se mi to ale nechtělo péct znovu. 🙂
  • Můžeš použít i domácí fitness Bebe sušenky, na které najdeš recept v mé e-kuchařce Fitness domácí cukrárna.
  • Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez ozdob, s použitím proteinu a celkem 170 ml mléka.