Ingredience

Polévka

  • 450 g hrášku (čerstvého nebo mraženého – 1 sáček)
  • 600 ml zeleninového vývaru (případně kuřecího)
  • 100 ml podmáslí
  • 1 cibule (100 g)
  • 1 lžička soli (3 g)
  • ½ lžičky pepře (0,5 g)
  • řepkový olej  (3 ml)

Na dozdobení

  • kuřecí nebo krůtí maso
  • slunečnicová semínka

Postup

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmahněte na trošce oleje ve středně velkém hrnci.
  2. Nalijte trochu vývaru a nechte odpařit.
  3. Přidejte hrášek, sůl a pepř a restujte cca 5 min.
  4. Zalijte zbylým vývarem a vařte na nižším plameni cca 10 minut.
  5. Po uvaření rozmixujte ponorným mixérem dohladka, přidejte podmáslí a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Před servírováním vložte nakrájený opečeny steak z krůtího nebo kuřecího masa a posypte slunečnicovými semínky.
  7. Podávejte s celozrnnými toasty opečenými v toastovači.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez dozdobení a přílohy.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)