Ingredience na proteinové pralinky
Základní hmota
- 115 g pyré z červené řepy
- 20 g arašídového másla
- 100 g proteinového prášku (bez příchuti, příp. vanilkový nebo jiný světlý)
- 40 g ovesné mouky vanilkové
- 10 g kokosové mouky
- 20 g burisonů (příp. jáhelné nebo pohankové pukance)
Čokoládová poleva

Postup receptu
- Pyré z červené řepy je třeba připravit předem podle tohoto návodu.
- Do pyré přidejte arašídové máslo, protein, ovesnou a kokosovou mouku, pořádně promíchejte a na závěr přimíchejte burisony. Použila jsem syrovátkový protein izolát bez příchuti, který má lepší složení než koncentrát. Pokud použijete s příchutí, pak doporučuju dát ovesnou mouku bez příchuti, aby pralinky nebyly přeslazené.
- Vystelte formu na biskupský chlebíček pečícím papírem, dejte do ní vzniklou hmotu, zarovnejte a nechejte v mrazáku zmrazit. Já jsem nechala přes noc, ale bude stačít i méně.
- Pak rozkrájejte hmotu na kostičky, mně jich vzniklo 32. Pracujte rychle, protože jakmile hmota začne povolovat, bude se lepit.
- Dejte rozkrájené čtverečky znovu do mrazáku a mezitím si rozpusťte bílou čokoládu. Tu rozpouštím v mikrovlnné troubě na nízký výkon cca 2 – 3 minuty a pak pořádně promíchám.
- Čtverečky pak rychle namáčejte v bílé čokoládě a pokládejte na pečící papír. Já jsem spodek nechala bez čokolády a jakmile zaschla, tak jsem každou kostičku zespod namočila do kokosové mouky, aby se nelepily.
- Tmavou čokoládu také rozpusťte v mikrovlnné troubě, dejte do sáčku, ustřihněte mu špičku a pak na pralinky nakreslete čáry.
- Nechejte pořádně ztuhnout a skladujte v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží zhruba týden.
- V e-booku Fitness domácí cukrárna najdete kromě jiného i několik dalších fitness vánočních receptů.
Přidat komentář