Ingredience na proteinové pralinky

Základní hmota

Fit proteinové pralinky z červené řepy - recept Bajola

Postup receptu

  1. Nejdříve si připravte pyré z červené řepy, pokud ho nemáte připravené předem. Řepu uvařte ve vodě do změknutí, trvá to podle velikosti cca 1 hodinu, oloupejte a rozmixujte v mixéru se sekáčkem na pyré.
  2. Do pyré přidejte arašídové máslo, protein, ovesnou a kokosovou mouku, pořádně promíchejte a na závěr přimíchejte burisony. Použila jsem syrovátkový protein izolát bez příchuti, který má lepší složení než koncentrát. Pokud použijete s příchutí, pak doporučuju dát ovesnou mouku bez příchuti, aby pralinky nebyly přeslazené.
  3. Vystelte formu na biskupský chlebíček pečícím papírem, dejte do ní vzniklou hmotu, zarovnejte a nechejte v mrazáku zmrazit. Já jsem nechala přes noc, ale bude stačít i méně.
  4. Pak rozkrájejte hmotu na kostičky, mně jich vzniklo 32. Pracujte rychle, protože jakmile hmota začne povolovat, bude se lepit.
  5. Dejte rozkrájené čtverečky znovu do mrazáku a mezitím si rozpusťte bílou čokoládu. Tu rozpouštím v mikrovlnné troubě na nízký výkon cca 2 – 3 minuty a pak pořádně promíchám.
  6. Čtverečky pak rychle namáčejte v bílé čokoládě a pokládejte na pečící papír. Já jsem spodek nechala bez čokolády a jakmile zaschla, tak jsem každou kostičku zespod namočila do kokosové mouky, aby se nelepily.
  7. Tmavou čokoládu také rozpusťte v mikrovlnné troubě, dejte do sáčku, ustřihněte mu špičku a pak na pralinky nakreslete čáry.
  8. Nechejte pořádně ztuhnout a skladujte v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží zhruba týden.

Proteinové pralinky z červené řepy - foto postupFitness proteinové bonbóny z červené řepy - recept Bajola

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - vař se mnou a vyhraj fit knihu!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži