Ingredience na fitness dýňové lívance
Těsto na dýňové lívanečky
- 1 ks vejce M (50 g)
- 60 g dýňového pyré (z dýně Hokaidó)
- 25 g ovesné mouky vanilkové
- 25 g proteinového prášku vanilkového
- ½ lžičky skořice (2 g)
- ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů (2 g)
- řepkový olej ve spreji na vystříkání pánve (2 ml)
Náplň – příklady
- cottage sýr light
- ovoce dle vlastní chuti (např. granátové jablko, banán, kiwi, jahody, maliny, broskve, nektarinky, hruška, hrozny)
- ořechy (vlašské, lískové, mandle)
- arašídové máslo
- čekankový sirup
Chceš ušetřit za ořechy a mouky? Použij slevový kód BAJOLA 👉 Otevřít e-shop

Postup receptu – jak udělat zdravé dýňové lívance
- Dýňové pyré musíš mít připravené předem (návod zde).
- Dobře smíchej všechny ingredience na těsto. Konzistence by měla být polohustá. Pokud je těsto příliš husté, přilij trochu vody. Pokud je příliš řídké, přidej více mouky.
- Pánev vystříkej troškou řepkového oleje, dej na ni 4 hromádky těsta vždy po 2 lžících a smaž z obou stran pár minut dozlatova.
- Ozdob dle vlastní preference, ale doporučuju použít ještě nějakou bílkovinu. Já jsem použila cottage sýr a přidala granátové jablko, vlašské ořechy a čekankový sirup.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Poznámky k receptu na lívance z dýně bez cukru
- Protein můžeš nahradit ovesnou moukou, ale ochudíš se o bílkoviny.
- Můžeš použít i jiný druh dýně, ale s Hokaidó se nejlépe pracuje, protože nemusíš loupat slupku, a podle mě i nejlépe chutná.
- Pro pravidelné tvary lívanců můžeš použít silikonovou formu na volské oko nebo kvalitní pánvičku na lívance.
- Vzniknou 4 ks, což je 1 porce.
- Návod, jak vyloupat granátové jablko
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na lívance bez náplně a ozdob.
Komentáře