Ingredience na fit dýňové muffiny

Těsto

Čokoládové pecičky

Krém

  • 200 g odtučněného tvarohu (v alobalu)
  • 50 g krémový sýr light (Goldessa Lidl)
  • sladidlo bez kalorií

Tělo ducha

Fitness halloweenské dýňové muffiny - duch

Postup receptu

  1. Nejdříve je potřeba mít čokoládu ve tvaru peciček. Pokud už jsi ji tak nekoupila, rozpusť v malé zapékací mističce 30 g čokolády v mikrovlnné troubě pár sekund a dobře rozmíchej. Pomocí lžičky kapej malé kapky čokolády na pečící papír a dej ztuhnout do lednice.
  2. Rozehřej troubu na 180 °C.
  3. Smíchej zvlášť všechny mokré ingredience na těsto, zvlášť suché a pak dohromady. Těsto ochutnej a přislaď dle chuti sladidlem bez kalorií.
  4. Nasekej 25 g čokolády nožem na menší části a vmíchej do těsta. Pak ho nalij do 12 silikonových muffinových košíčků a peč 35 – 40 minut na 180 °C. Otestuj zapíchnutím špejle doprostřed muffinu, pokud se těsto na špejli nelepí, je hotové.
  5. Troubu zeslab na 150 °C.
  6. Z bílků a špetky soli vymíchej pomocí ručního šlehače tuhý sníh. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde. Přidej škrob, ochutnej a podle chuti přislaď sladidlem bez kalorií.
  7. Vystel plech pečícím papírem a pomocí zdobičky na cukroví bez násady (je potřeba široký otvor) nastříkej na papír velké pusinky zhruba o průměru muffinu. Vznikne jich 6 – 8.
  8. Pusinky peč 15 – 20 minut na 150 °C. Tím vzniknou tělíčka duchů. Jestli máš tip, jak je upéct bílé, písni do komentu 😉
  9. Mezitím smíchej všechny ingredience na krém a podle chuti přislaď sladidlem bez kalorií. Všechny muffiny pak natři shora krémem.
  10. Vzniklé pusinky posaď na muffiny a pomocí trošky krému přilep na každý 2 čokoládové pecičky jako oči.
  11. Zbylé pecičky rozehřej v mikrovlnné troubě, dobře promíchej. Vezmi igelitový sáček a ustřihni mu špičku, jen malý kousíček. Čokoládu dej do sáčku a na zbylých muffinech udělej od středu ven 3 kružnice. Ihned poté přejeď po kružnicích od středu ven pomocí špejle a tak to zopakuj kolem dokola, aby vznikla síť. Pracuj rychle, čokoláda rychle tuhne. Tak to zopakuj i pro zbylé muffiny.
  12. 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu

Fitness halloweenské dýňové muffiny - zdravý recept BajolaFitness halloweenské dýňové muffiny - zdravý recept BajolaFitness halloweenské dýňové muffiny - pavoučí sít