Sýr pecorino jsem vyměnila za kombinaci parmazánu s nízkotučnou mozzarellou, slaninu za dietní krůtí šunku, ke žloutkům jsem přidala i celá vejce a do omáčky jsem nedala ani kapku smetany. Doporučuju použít celozrnné špagety nebo jiné těstoviny, které jsou mnohem sytější a bude ti tak stačit menší porce.
Ingredience na dietní špagety à la Carbonara
- 100 g krůtí šunky 92% (Pikok Pure Lidl)
 - 2 stroužky česneku (5 g)
 - 2 ks vejce M (100 g)
 - 2 žloutky (34 g)
 - 50 g parmazánu, příp. pecorina (střední tučnost)
 - 50 g mozzarelly light
 - ¼ lžičky pepře
 - 260 g celozrnných špaget
 - 1 lžíce soli (pro uvaření špaget)
 - 60 – 100 ml vody z vaření špaget
 - olivového olej ve spreji na vystříkání pánve (3 ml)
 
Postup receptu – jak udělat fitness špagety Carbonara bez smetany
- Česnek oloupej a protlač. Krůtí šunku nakrájej nadrobno.
 - Pánev vystříkej troškou oleje ve spreji, opraž na něm chvilku česnek, pak přidej šunku a chvilku společně opeč, jen aby se chutě spojily.
 - Ve větší míse dobře smíchej vejce a žloutky, přidej nastrouhanou mozzarellu a parmazán a trochu pepře. Promíchej.
 - Dej vařit vodu a uvař špagety podle návodu na obale. Vodu dostatečně osol.
 - Před koncem vaření špaget odeber ze špaget cca 100 ml vody a špagety přeceď.
 - Špagety dej do mísy s vaječnou směsí, přidej třetinu až polovinu vody ze špaget a koncem vařečky rychle míchej cca minutu. Začne se tvořit krémová omáčka.
 - Přidej opečenou šunku a znovu dobře promíchej. V případě potřeby můžeš přidat další vodu ze špaget.
 - Podávej ihned posypané troškou sýra a čerstvým pepřem.
 - Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
 - ⭐ POZOR AKCE ⭐Teď můžeš získat ZDARMA jakoukoliv moji fitness e-kuchařku! Stačí si přidat do košíku 2 kuchařky a tu levnější máš gratis. Ušetříš až 628 Kč! 🎁 Můžeš kombinovat tištěnou i PDF knihu Fit bez diet s e-kuchařkami Fitness vánoční cukroví, Fitness domácí cukrárna nebo Fitness čokoholik anebo libovolné e-kuchařky mezi sebou. 👉 Vyber si e-kuchařku ZDARMA zde
 


Poznámky k receptu na zdravé špagety Carbonara
- Vody ze špaget dej tak akorát, pokud jí dáš moc, bude omáčka vodová.
 - Vejce se tepelně upraví pouze teplotou horkých těstovin, tedy se nevaří, jinak by se srazily jako míchaná vajíčka.
 - Jakmile špagety zchladnou, omáčka přestane být krémová.
 - Pokud budeš špagety chtít ohřát později, udělej to spíše na pánvi a přidej tam opět trochu vody, nicméně stejné krémovosti už nedosáhneš.
 - Parmazán i pecorino jsou oba tvrdé sýry italského původu, ale parmezán se vyrábí z kravského mléka a pecorino z ovčího. Parmazán může mít více bílkovin.
 - Jedna porce je cca 250 g.
 - Vyzkoušej i můj recept na fitness boloňské špagety.
 

					



                    
                    
                    
                    

Komentáře