Ingredience

Těsto

Ostatní

  • 8 vajec natvrdo
  • 100 g sýru Eidam 30%
  • špetka soli

Špenátová náplň

  • 750 g mraženého listového špenátu
  • 250 g ricotty (Lovilio Lidl)
  • 1 vejce (50 g)
  • 3 velké stroužky česneku (20 g)
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
Fitness velikonoční špenátová bábovka - zdravý recept Bajola

Postup

  1. Špenát nechejte zcela rozmrazit a pak z něj pořádně vymačkejte vodu. Česnek oloupejte a prolisujte. Osm vajec uvařte natvrdo (8 minut od bodu varu vody) a oloupejte.
  2. Smíchejte všechny ingredience na špenátovou náplň a dejte odležet do lednice.
  3. Troubu rozehřejte na 200 °C.
  4. Smíchejte všechny ingredience na těsto a pomocí kuchyňského robota vypracujte nelepivé těsto. Pokud by se náhodou lepilo, přidejte trochu mouky.
  5. Těsto rozdělte na 2 – 4 části a vyválejte dotenka na 8 dlouhých plátů. Ty naskládejte do silikonové formy na bábovku tak, abyste pokryli celou plochu a aby vám ještě zbylo těsto po stranách na přiklopení náplně.
  6. Na dno formy dejte špenátovou náplň, pak naskládejte kolem dokola vajíčka natvrdo, trošku je osolte, pak plátky sýru a znovu špenátovou náplň a přiklopte těstem.
  7. Pečte 35 minut, nechejte chvilku vychladnout a vyklopte na talíř.

Poznámky

  • Počítejte, že špaldová mouka je trošku nahořklá. Nahořklost můžete srazit mírným oslazením těsta sladidlem bez kalorií, ale nesmíte to přehnat, případně zkusit dát napůl špaldovou a napůl ovesnou mouku.
  • Pokud chcete náplň chutnější, poduste špenát na cibulce.

  • Pokud chcete mít sýrovou vrstvu raději nahoře, tak dejte sýr na těsto jako první.

Fitness velikonoční špenátová bábovka - zdravý recept Bajola Fitness velikonoční špenátová bábovka - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)