Ingredience na čevabčiči plněné vejcem

  • 5 vajec (M)
  • 500 g mletého hovězího masa 100% (příp. krůtího)
  • 3 stroužky česneku (15 g)
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
Fitness čevabčiči plněné vejcem - zdravý recept Bajola

Postup receptu

  1. Vejce uvařte ve vroucí vodě – 5 minut od bodu varu. Aby se lépe loupaly, můžete přidat vinný ocet nebo sůl. Pak je zchlaďte ledovou vodou a oloupejte je.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Mleté maso smíchejte s kořením, přidejte prolisovaný česnek a pořádně propracujte. Poté rozdělte nožem na 5 částí, z každé vytvarujte co největší placku a zabalte do ní vejce.
  4. Pečte nepřiklopené 30 minut na 180 °C, použila jsem skleněný pekáč vystlaný pečícím papírem. V případě krůtího masa pečte kratší dobu, to je hotové rychleji.
  5. Podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší.
  6. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
Fitness čevabčiči plněné vejcem - zdravý recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)