Ingredience na fit čevabčiči plněné vejcem
- 5 vajec (M)
- 500 g mletého hovězího masa 100% (příp. krůtího)
- 3 stroužky česneku (15 g)
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře

Postup receptu
- Vejce uvařte na hniličku podle tohoto návodu (vařila jsem 5 minut od bodu varu) a pak je oloupejte.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Mleté maso smíchejte s kořením, přidejte prolisovaný česnek a pořádně propracujte. Poté rozdělte nožem na 5 částí, z každé vytvarujte co největší placku a zabalte do ní vejce.
- Pečte nepřiklopené 30 minut na 180 °C, použila jsem skleněný pekáč vystlaný pečícím papírem. V případě krůtího masa pečte kratší dobu, to je hotové rychleji.
- Podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.

Komentáře