Ingredience

  • 1 pstruh (200 g vykoštěný)
  • 300 ml bílého vína
  • šťáva z ½ citrónu (30 ml)
  • 200 ml zeleninový nebo rybí vývar
  • 2 lžíce nízkotučného cottage sýru (60 g)
  • 2 lžíce celozrnné špaldové mouky (40 g)
  • petržel nebo sušená petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej (3 ml)

Postup

  1. Pstruha očistěte od šupin a nafiletujte podle tohoto návodu.
  2. Plátky pstruha umyjte, osolte a osmažte na trošce oleje nejdříve kůži dolů cca 3 minuty, otočte a osmahněte cca 2 minuty z druhé strany a dejte stranou.
  3. Do výpeku nalijte víno, šťávu z citrónu, osolte a nechte zredukovat na polovinu.
  4. Přidejte vývar, cottage a mouku rozmíchanou ve vývaru. Vařte do zhoustnutí.
  5. Nakonec vmichejte nasekanou nebo sušenou petržel.
  6. Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
  7. Podávejte s bramborovou kaší, hranolkami pečenými v troubě nebo batátovými hranolkami.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez přílohy.