Ingredience na proteinové linecké cukroví
Těsto
- 75 g ovesné mouky vanilkové
- 75 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g vanilkového proteinu
- 40 g jablečného pyré bez cukru
- 1 vejce M (50 g)
- troška citrónové kůry
Náplň
- 50 g marmelády bez cukru
Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu
- Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně propracujte. Podle konzistence těsta může být potřeba o trochu více mouky – těsto by se nemělo příliš lepit. Pro rychlejší vyhnětění můžete použít kuchyňského robota. Pokud je chcete vláčnější a neřešíte příliš tuky, přidejte do těsta 1 – 2 lžíce kokosového oleje.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte přes noc uležet v lednici.
- Rozehřejte troubu na 160 °C.
- Těsto vyválejte do cca 0,5 cm vysoké placky a pomocí vykrajovátek vykrojte tvary, které skládejte na pečícím papírem vystlaný plech. Polovina by měla mít uvnitř otvor, přes který půjde vidět marmeláda. Pokud se bude těsto špatně válet, potřete váleček a desku kokosovým olejem.
- Pečte 10 minut na 160 °C.
- Vychladlé linecké namažte fit marmeládou a slepte. Marmeládu dávejte přiměřeně jen do středu, po stisknutí se rozprostře. Pokud jí dáte hodně, bude středem a po krajích vytíkat.
- Vznikne 20 ks.
- Protože neobsahuje téměř žádný tuk, je sušší a je potřeba, aby nasálo vlhkost z marmelády, proto ho nechejte pár dní naležet v chladu. V chladu vydrží minimálně 3 týdny.
- V e-booku Fitness domácí cukrárna najdete vylepšenou verzi s použitím dýně a několik dalších fitness vánočních receptů.
Přidat komentář