Ingredience na pečená kuřecí stehna
- 4 kuřecí čtvrtky s kostí nebo kuřecí špalíčky (600 g)
- 1 lžíce sladké mleté papriky (5 g)
- sůl
- trošku vody
Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Z kuřecích čtvrtek nebo špalíčků odstraňte všechnu kůži a tuk podle tohoto návodu. Pokud máte doma strávníka, který fitness neholduje nebo naopak potřebuje vícekalorická jídla, můžete pro něj některá stehna upéct s kůží, ale počítejte, že výpek už bude tučnější.
- Maso umyjte a dobře osolte ze všech stran.
- Vložte do zapékací mísy, já používám skleněnou o rozměru 35 × 21 × 14 cm. Podlejte troškou vody, né moc, aby pak výpek nebyl moc vodový. A shora maso posypejte mletou paprikou po celé ploše masa.
- Pečte v troubě 50 minut na 180 °C nepřiklopené nebo můžete použít remosku. V průběhu polívejte výpekem. Po upečení jedno stehno v nejšiřsí části rozkrojte a ochutnejte, zda už je hotové, případně ještě dopečte. Záleží na velikosti stehen, menší stehna budou hotová rychleji. Nicméně nepečte zbytečně dlouho, jinak budou stehna vysušená.
- Podávejte s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo rýží uvařenou v rýžovaru a polijte výpekem z masa.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a jsou orientační na 100 g upečeného masa bez kůže a kostí (každé stehno má trochu jiné množství masa a kostí).
- Jako obměnu můžete tento recept upéct i ve verzi se zelím a gratinovanými bramborami.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Komentáře