Ingredience
Těsto
- 150 g ovesné mouky vanilkové
- 30 g vanilkového proteinu
- 2 vejce
- 240 ml nízkotučného mléka
- ½ sáčku kypřícího prášku (5 g)
- špetka soli
Krém
- 150 g malin
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 230 g sýru lučinového typu (Goldessa Light Lidl)
- sladidlo bez kalorií
Ostatní
- 200 g malin nebo hotové malinové marmelády bez cukru

Postup
- Rozehřejte troubu na 160 °C.
- Oddělte bílky od žloutků a z bílků a špetky soli vyšlehejte pomocí ručního mixéru tuhý sníh. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto na hladkou hmotu (případně použijte mixér, aby v těstě nebyly hrudky) a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte na plech o rozměru 38 × 25 cm vystlaný pečícím papírem a pečte 15 minut. Zda je těsto hotové, otestujte zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud se těsto na špejli nelepí, je hotové.
- Mezitím rozmixujte všechny ingredience na krém v mixéru se sekáčkem, ochutnejte a podle potřeby přislaďte. 28 ks malin dejte bokem, ty použijete na ozdobu, a zbytek rozmixujte na marmeládu.
- Hotový korpus nechejte vychladnout a pak pomocí vykrajovátka vykrajujte srdíčka, slepujte marmeládou a krémem, ozdobte malinou a zapíchněte párátko.
Komentáře