Ingredience na fit domácí snickers
Spodní vrstva
- 50 g ovesných vloček
- 50 g kešu ořechů
- 80 g arašídového másla crunchy
- 30 g vanilkového proteinu
- 40 ml nízkotučného mléka
Horní vrstva
- 120 g datlí nebo datlové pasty
- 30 ml vody
- 50 g vanilkového proteinu
Ostatní
- 50 g arašídů (nepražené, nesolené)
- 60 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- 50 ml nízkotučného mléka
Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup receptu
- Datle nebo datlovou pastu namoč přes noc do vody.
- Rozmixuj ovesné vločky a kešu v mixéru se sekáčkem. Přidej protein, arašídové máslo a mléko a pořádně promíchej. Připrav si formu o rozměru 20 × 10 × 6 cm a vystel ji pečícím papírem. Hmotu do ní nalij a nahoru vmáčkni 40 g arašídů.
- Datle rozmixuj s 30 ml vody, ve které byly namočené, a přidej protein. Hmota by měla být tekutá, ale hustá, jinak dobře neztuhne. Pokud je moc řídká, můžeš přidat ještě trochu rozmixovaných vloček. Hmotu nalij na základní vrstvu a dej ztuhnout do mrazničky cca na 2 hodiny. Pak hmotu rozkrájej na 10 kusů.
- Čokoládu nalámej na kousky, přidej mléko a ohřej v mikrovlnné troubě na nízký výkon cca 30 sekund. Pak čokoládu pořádně rozmíchej, aby se úplně rozpustila a tyčinky v ní namáčej. Pokládej na pečící papír a hned posypej zbytkem arašídů nadrcených na menší kousky. Čokoláda bleskově tuhne. Můžeš ji rozpustit i bez mléka, ale pak jí bude potřeba víc. Můžeš udělat i proteinovou polevu, přesný návod na polevy najdeš v mém e-booku Fitness domácí cukrárna.
- Uchovávej v lednici.

Komentáře