Ingredience
Těsto
- 150 g ovesné mouky vanilkové
- 100 g celozrnné mouky špaldové
- 150 ml bílého nízkotučného jogurtu
- 30 g kokosového oleje
- špetka soli
Náplň
- 5 jablek (500 g)
- 2 lžičky skořice (5 g)
- 50 g vlašských ořechů
Na ozdobu
- granátové jablko
- strouhaný kokos
- sirup bez kalorií nebo čekankový sirup
- rozmixované ovoce (maliny, banány, hrozny apod.)
Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně vyhnětejte v kuchyňském robotovi. Pokud se lepí, přidejte více mouky, pokud se drolí, přidejte více jogurtu nebo vody.
- Dejte na chvíli uležet do lednice, aby se lépe válelo.
- Mezitím jablka zbavte slupky, nastrouhejte na struhadle nahrubo a smíchejte se zbytkem ingrediencí.
- Vychladlé těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dotenka do obdélníkového tvaru.
- Náplň dejte na vývalenou placku a zabalte do tvaru štrúdlu.
- Nahoře těsto propíchněte vidličkou a pečte 40 – 50 minut.
- Servírujte polité sirupem bez kalorií, posypte kokosem a dozdobte granátovým jablkem. Návod, jak vyloupat granátové jablko
- Pod štrůdl můžete ještě dát i rozmixované ovoce.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez ozdob.
Přidat komentář