Ingredience

Těsto

Náplň

  • 5 jablek (500 g)
  • 2 lžičky skořice (5 g)
  • 50 g vlašských ořechů

Na ozdobu

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně vyhnětejte v kuchyňském robotovi. Pokud se lepí, přidejte více mouky, pokud se drolí, přidejte více jogurtu nebo vody.
  3. Dejte na chvíli uležet do lednice, aby se lépe válelo.
  4. Mezitím jablka zbavte slupky, nastrouhejte na struhadle nahrubo a smíchejte se zbytkem ingrediencí.
  5. Vychladlé těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dotenka do obdélníkového tvaru.
  6. Náplň dejte na vývalenou placku a zabalte do tvaru štrúdlu.
  7. Nahoře těsto propíchněte vidličkou a pečte 40 – 50 minut.
  8. Servírujte polité sirupem bez kalorií, posypte kokosem a dozdobte granátovým jablkem. Návod, jak vyloupat granátové jablko
  9. Pod štrůdl můžete ještě dát i rozmixované ovoce.
  10. Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez ozdob.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)