Ingredience

Těsto

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 30 ml kefíru
  • 1 vejce
  • 150 g ovesné mouky vanilkové
  • 35 g celozrnné mouky pšeničné
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva (12 g)

Krém

  • 1 vanilkový puding bez cukru (45 g)
  • 200 ml nízkotučného mléka
  • 300 ml vody
  • sladidlo bez kalorií (ideálně sukralóza, 1 malá odměrka = 5 mg)
  • kokosový olej (3 g)

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte vejce, 70 g tvarohu, kefír, mouky, kypřící prášek a vyhnětejte v kompaktní nelepivé těsto ideálně v kuchyňském robotovi.
  3. Vytřete čtvercovou formu ideálně o průměřu 17 cm kokosovým olejem.
  4. Těsto rozdělte na 16 částí, udělejte z nich kuličky, naskládejte je do formy vedle sebe a trochu zeshora přimáčkněte a potřete zlehka kokosovým olejem.
  5. Dejte péct na 20 minut.
  6. Mezitím smíchejte mléko s vodou, třetinu oddělte a vmíchejte do ní puding.
  7. Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem.
  8. Chvíli povařte, odstavte z ohně, oslaďte sladidlem a vmíchejte zbytek tvarohu.
  9. Hotový pudingový krém nalejte na buchtičky.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)