Ingredience na výborný perník s jablky bez cukru

 

Těsto na jablkový perník

 

Čokoládová poleva – ganache bez cukru a tuku

Zdravý jablečný perník bez cukru - recept Bajola

Postup receptu – jak upéct zdravý jablečný perník

  1. Jablka oloupej a nastrouhej nahrubo.
  2. Troubu předehřej na 170 °C.
  3. Vejce dobře smíchej s čekankovým sirupem, mlékem a olejem a vmíchej nastrouhaná jablka.
  4. V druhé nádobě dobře smíchej oba druhy mouky, proteinový prášek, kakao, perníkové koření, prášek do pečiva a sůl. Kakao a prášek do pečiva doporučuju prosít přes jemné sítko.
  5. Poté přidej sypké suroviny k mokrým a vymíchej řidší těsto.
  6. Vystel formu o rozměru 20×20 cm pečícím papírem, vlij těsto, rovnoměrně rozprostři a peč 25 – 30 minut na 170 °C. Otestuj zapíchnutím špejle doprostřed těsta, pokud se těsto na špejli nelepí, je perník hotový. Nepeč ale moc dlouho, ať se nevysuší.
  7. Perník nechej zcela vychladnout a mezitím připrav čokoládovou ganachi – čokoládu nasekej najemno, dej do malé skleněné nádobky, přidej mléko a na nízký výkon zahřívej pár desítek sekund v mikrovlnné troubě, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět. Průběžně promíchávej. Nezahřívej moc dlouho ani na vysokou teplotu, jinak se čokoláda spálí. Jakmile je čokoláda úplně rozpuštěná a hladká, přidej tvaroh a dobře promíchej a pak přidávej sladidlo bez kalorií a ochutnávej, dokud nebude poleva ideálně sladká.
  8. Čokoládovou ganachi natři ji na vychladlý perník a nechej ztuhnout.
  9. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  10. POZOR AKCETeď můžeš získat ZDARMA jakoukoliv moji fitness e-kuchařku! Stačí si přidat do košíku 2 kuchařky a tu levnější máš gratis. Ušetříš až 628 Kč! 🎁 Můžeš kombinovat tištěnou i PDF knihu Fit bez diet s e-kuchařkami Fitness vánoční cukroví, Fitness domácí cukrárna nebo Fitness čokoholik anebo libovolné e-kuchařky mezi sebou. 👉 Vyber si e-kuchařku ZDARMA zde

Jablečný perník nadýchaný recept foto postupFitness jablečný perník bez cukru - recept BajolaFit vláčný jablkový perník - recept Bajola

Poznámky k receptu na nadýchaný fit jablkový perník

  • Protein můžeš nahradit špaldovou celozrnnou moukou, ale ochudíš se o bílkoviny.
  • Pokud ti nezáleží na kaloriích, můžeš ještě perník namazat nahoře marmeládou bez cukru a pak teprve dát ganache.
  • Pokud chceš naopak ušetřit kalorie, můžeš posypat shora jenom práškovým sladidlem bez kalorií.
  • Použila jsem formu 25×25 cm, proto je perník nižší, ale doporučuju dát do menší, perník tak bude vyšší.
  • Použila jsem čekankový sirup originál, není tak ideální jako natural, protože obsahuje karamel a sukralózu, ale zrovna jsem jiný neměla. On je i sladší, takže pokud použiješ natural, bude perník o něco méně sladký, oslaď pak více ganachi anebo přidej marmeládu.
  • Před konzumací doporučuju trošku nahřát v mikrovlnné troubě, aby nebyl perník moc studený.
  • Nutriční hodnoty jsou uvedené na verzi s čokoládovou ganache bez marmelády.
  • Pokud nemáš jablka, vyzkoušej můj fitness proteinový perník, kde je nepotřebuješ.