Ingredience na zdravou panenku s hrachovou kaší

Maso

  • 600 g vepřové panenky
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce přírodní sójové omáčky (30 ml)
  • 2 lžíce mleté červené papriky (10 g)
  • 1 lžíce sušeného česneku (5 g)
  • ½ lžičky mletého pepře (0,5 g)
  • řepkový olej (2 ml)

Hrachová kaše

  • 250 g žlutého hrachu
  • 500 ml vody
  • sůl, pepř

Postup receptu

  1. Smíchejte sójovou omáčku, vodu, papriku, sušený česnek, a pepř.
  2. Maso pořádně omyjte a dejte vcelku do marinády. Nechejte přes noc v lednici.
  3. Propláchnutý a osolený hrách zalijte vodou a vařte 40 – 60 minut za občasného míchaní, dokud nevznikne kaše. Pokud ji chcete hladší, můžete ji rozmixovat ponorným mixérem. Na konec osolte a opepřete dle chuti.
  4. Než se uvaří hrách, připravte maso.
  5. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  6. Panenku vytáhněte z marinády a zprudka opečte na trošce tuku na pánvi ze všech stran, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.
  7. Do pekáče vystlaného pečícím papírem dejte opečené maso a zalijte marinádou.
  8. Pečte 15 – 20 minut.
  9. Vytáhněte z trouby a maso nechte ještě alespoň 5 minut odpočinout. Pozor, ať panenku nepečete moc dlouho, byla by vysušená.
  10. Podávejte s fitness celozrnným pečivem, které můžete před koncem pečení panenky přidat do trouby, aby bylo křupavé.
  11. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)