Ingredience na vafle z červené řepy

Těsto

Náplň – příklady

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Postup receptu

  1. Pyré z červené řepy je třeba připravit předem podle tohoto návodu.
  2. Rozehřejte vaflovač.
  3. Pořádně smíchejte všechny ingredience na těsto v plastové odměrce, ze které se těsto dobře nalívá. Konzistence těsta na vafle je jiná než těsta na palačinky. Těsto musí být hustější, při nalévání teče pomalu. Konzistenci těsta si případně poštelujte přidáním více mouky nebo přidáním trošku vody, záleží totiž na velikosti vejce a hustotě řepového pyré.
  4. Vaflovač vytřete kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky a nalijte do něj veškeré těsto.
  5. Pečte 5 – 10 minut dle výkonu vaflovače.
  6. Na vafle naskládejte ingredience dle vlastní chuti. Ovoce můžete i rozmixovat na pyré.
  7. Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na vafle bez náplně.