Ingredience

Těsto

Náplň

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 220 ml polotučného mléka
  • 1 vanilkový puding bez umělých aromat (40 g)
  • 60 g máku
  • 3 ks meruněk (100 g)
  • sladidlo bez kalorií, např. sukralóza

Chcete ušetřit za ořechy, sušené ovoce a další produkty zdravé výživy? Kde koupit

Fitness kefírové koláče bez kynutí zdravý recept Bajola

Postup

  1. V jedné misce smíchejte mokré ingredience na těsto.
  2. V druhé misce smíchejte suché ingredience na těsto.
  3. Pak suché ingredience vsypte do mokrých a pořádně vymíchejte dohladka. Těsto má tekutější konzistenci.
  4. Dejte odležet do lednice.
  5. Mezitím smíchejte tvaroh s 100 ml mléka a vanilkovým pudingem a podle chuti doslaďte.
  6. Rozehřejte si troubu na 170 °C a vystelte plech pečícím papírem.
  7. Zbylé mléko (120 ml) dejte vařit společně s mákem 5 – 10 minut, dokud se mléko nevsákne.
  8. Poté makovou hmotu rozmixujte a doslaďte podle chuti.
  9. Vychlazené těsto nabírejte lžící a dávejte na plech, vždy po dvou lžících na jeden koláč.
  10. Na každý koláč poté dejte doprostřed lžíci tvarohové náplně.
  11. Nakonec dejte na polovinu koláčů makovou náplň a na další polovinu nakrájené meruňky.
  12. Pečte 20 minut.
  13. Vznikne 12 koláčů o průměru cca 10 cm.
  14. Nutriční hodnoty jsou uvedené na meruňkovou verzi. Na makovou je to na kus 190 kCal, 23 g sacharidů, 3 g cukru, 6 g bílkovin, 4 g tuku.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)