Ingredience na fit koláče s meruňkami a mákem

Těsto

Ovoce

  • 100 g meruněk (vypeckovaných)

Náplň tvarohová

Náplň maková

Fit koláče s meruňkami a mákem - zdravý recept Bajola

Postup receptu na zdravé koláče

  1. V jedné misce smíchejte mokré ingredience na těsto. V druhé misce smíchejte suché ingredience na těsto.
  2. Pak suché ingredience vsypte do mokrých, pořádně vymíchejte dohladka a dejte odležet do lednice. Těsto má tekutější konzistenci.
  3. Mezitím udělejte náplně. Smíchejte tvaroh s 80 ml mléka a vanilkovým pudingem a podle chuti doslaďte sladidlem bez kalorií.
  4. Meruňky umyjte, 100 g nakrájejte na plátky a 50 g meruněk rozmixujte v mixéru se sekáčkem na pyré.
  5. Zbylé mléko (100 ml) dejte vařit společně s mákem, dokud se mléko nevsákne, vmíchejte rozmixované meruňky a podle chuti doslaďte sladidlem bez kalorií.
  6. Rozehřejte troubu na 200 °C a vystelte plech pečícím papírem.
  7. Vychlazené těsto nabírejte lžící a dávejte na plech, vždy po dvou lžících na jeden koláč. Mezi koláči dělejte rozestupy, při pečení nabydou.
  8. Na každý koláč poté dejte doprostřed lžíci tvarohové náplně, na to trochu makové náplně a pak plátky meruněk. Případně si náplně nakombinujte podle vlastní chuti.
  9. Pečte 20 minut na 200 °C. Hlídejte, ať se koláče nespálí.
  10. Vznikne 12 koláčů o průměru cca 10 cm.
  11. Nutriční hodnoty jsou uvedené na verzi bez proteinu pouze na tvarohovou náplň s meruňkami (bez máku).
  12. Nezapomeňte si přečíst poznámky níže.
Fitness tvarohové meruňkové koláče - foto postup receptu Zdravé koláče meruňky mák - fit recept Bajola

Poznámky

  • Doporučuju opravdu použít vanilkovou ovesnou mouku od MyProtein a nikoliv rozmixované ovesné vločky. Rozdíl v chuti i výsledné konzistenci je velký. Pokud použijete rozmixované vločky, bude potřeba přidat více celozrnné mouky (cca o 30 g). Navíc budete muset těsto přisladit, pokud nepoužijete protein, a doporučuji přidat i vanilkový extrakt. Vanilková ovesná mouka je totiž už ideálně oslazená a ochucená. Testovala jsem obě verze. Hlavní fotky jsou z rozmixovaných ovesných vloček s proteinem a koláče nevypadají a ani nechutnají tak dobře jako při mém prvním pokusu z mouky MyProtein. Foto viz níže.
  • Pokud použijete protein, pečte raději na nižší teplotu (170 °C).
  • Místo máku můžete použít i zdravou marmeládu bez cukru a místo meruněk jiné ovoce, například broskve, švestky nebo borůvky.
  • Koláče jsou chutnější z kefíru než z podmáslí.
Fitness kefírové koláče bez kynutí zdravý recept Bajola

Verze z vanilkové ovesné mouky MyProtein

Související produkty