Ingredience

Závitky

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 800 g bílého zelí (1 menší hlávka)
  • 3 ks mrkve (200 g)
  • 150 g sójových nebo jiných klíčků
  • 20 ks rýžového papíru (200 g)
  • 1 lžička kari
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej (2 g)

Dip

  • bílý jogurt
  • hrst rozmixovaných kešu
  • lžička křenu nebo křenexu
  • lžíce horčice
  • sušená bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Očištěné zelí nakrájejte na menší části, očištěnou mrkev nadrobno.
  2. Ve velkém hrnci opražte na trošce oleje zelí, mrkev a klíčky.
  3. Osolte, opepřete a podlejte trochou vody, ať se zelenina nepřipaluje, a duste do změknutí cca 30 minut.
  4. Na pánvci osmažte mleté maso, osolte, opepřete.
  5. Maso přidejte ke směsi, přidejte kari a ještě pár minut duste společně.
  6. Směs nechejte vychladnout.
  7. Připravte si širší nádobu, např. velkou pánev, a dejte vařit vodu, např. v konvici.
  8. Na dno připravené šiřší nádoby nalijte horkou vodu a vložte první rýžový papír.
  9. Počkejte pár sekund, dokud nezměkne, a vyndejte ho na pracovní plochu nebo velké prkýnko.
  10. Do papíru dejte dostatečné množství připravené masové směsi, přehněte boky a pevně zabalte.
  11. Namočte další rýžový papír a závitek ještě jednou zabalte, aby byl pevnější.
  12. Postup zopakujte pro všechny závitky.

Poznámky

  • Pokud neseženete klíčky, můžete je vynechat.
  • Před podáváním můžete závitky ještě osmažit na tuku nebo ohřát v mikrovlnné troubě.
  • Dip můžete uzpůsobit dle svých preferencí a kalorického příjmu, např. jen bílý jogurt a křen apod.
  • Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez dipu.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)