Ingredience na plněnou panenku

Maso

  • 600 g vepřové panenky
  • 300 g špenátu (čerstvého nebo mraženého) nebo sušená rajčata
  • 60 g mozarelly light
  • 1 lžíce řepkového oleje (15 ml)
  • 2 lžíce vody (30 ml)
  • 4 stroužky česneku (24 g)
  • sůl, pepř

Příloha

  • malé brambůrky
  • růžičková kapusta
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl, pepř
Fitness plněná panenka - zdravý recept Bajola

Postup receptu – jak udělat vepřovou panenku plněnou špenátem

  1. Smíchej olej, prolisovaný česnek, vodu a pepř.
  2. Maso pořádně omyj a dej vcelku do marinády. Nechej přes noc v lednici.
  3. Špenát osmahni na trošce oleje, přidej 2 stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř. Přebytečnou vodu vymačkej a slij.
  4. Mozarellu nakrájej na tenké proužky.
  5. Rozehřej troubu na 180 °C.
  6. Panenku vytáhni z marinády a nařízni podélně tak, abys ji zcela rozevřela. Pokud je hodně velká, tak ji trošku naklepej. Zevnitř ji osol a opepři, naskládej špenát a mozarellu, smotejta dobře svaž provázkem. Pokud chceš náplň více valentýnskou, tak dej místo špenátu sušená rajčata.
  7. Pak ji zprudka opeč na pánvi ze všech stran, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté. Do pekáče vystlaného pečícím papírem dej opečené maso a zalij marinádou. Peč 15 – 20 minut na 180 °C, vytáhni z trouby a nech ještě alespoň 5 min odpočinout. Pozor, ať panenku nepečeš moc dlouho, byla by vysušená. Vevnitř by měla být světle růžová. Pokud si nejsi jistá, musíš ji rozříznout a podívat se, případně dopéct.
  8. Maso nakrájej na plátky, přelij výpekem a podávej s bramborami a kapustičkami nebo s bramborovou kaší (ta se k tomu bude hodit víc). Pokud chceš zvolit první možnost, kapustičky nejdříve nechej projít varem (ve vodě) a pak je peč společně s bramborami a ostatními ingrediencemi zhruba 30 minut.
  9. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
  10. 📕 Pomoz mi s tématem další tištěné kuchařky a získej slevu až 20 % na moje existující kuchařky a e-kuchařky 👉 Vyplnit dotazník a získat slevu

Fitness plněná panenka - zdravý recept Bajola