Ingredience

Těsto

Náplň

  • 200 g kuřecího masa (použila jsem stehna)
  • 250 g hub (použila jsem suchohřiby)
  • 225 g listového špenátu mraženého (½ sáčku Lidl)
  • 3 stroužky česneku (20 g)
  • 200 g ricotty (21% Italy – Kaufland)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • ½ lžičky pepře (2 g)
Fitness špenátovo-houbový pizza koláče - recept Bajola

Postup

  1. Špenát nechejte rozmrazit v pokojové teplotě, pak z něj vymačkejte vodu a přidejte rozmačkaný česnek.
  2. Kuřecí maso očistěte od tuku a nakrájejte na kostičky.
  3. Houby umyjte a nakrájejte na plátky.
  4. Smíchejte všechny ingredience na náplň.
  5. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  6. Smíchejte všechny ingredience na těsto a v kuchyňském robotovi promíchejte v kompaktní těsto. Nesmí se lepit. V případě potřeby přidejte více podmáslí nebo naopak mouky.
  7. Těsto rozválejte a dejte ho na plech nebo do silikonové formy se skleněným dnem o rozměru 24 × 24 cm.
  8. Na těsto dejte náplň a pečte 30 minut 200 °C.