Ingredience

  • 1 kg králíka
  • 4 stroužky česneku (24 g)
  • 4 lístky šalvěje
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu nebo 2 lžičky sušeného
  • 5 snítek čerstvé petrželky nebo 1 lžíce sušené
  • 1 lžíce balsamica (15 ml)
  • 150 ml vinného bílého octa
  • 3 lžíce olivového oleje (45 ml)

Postup

  1. Králíka naporcujte na menší kousky a umyjte.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Bylinky nasekejte.
  4. V hrnci na trošce oleje orestuje králíka ze všech stran.
  5. Přidejte česnek a ocet.
  6. Jakmile se ocet vypaří, králíka osolte a přidejte bylinky.
  7. Podlijte teplou vodou a pomalu vařte do změknutí 35 – 45 minut. Podle potřeby po troškách podlévejte.
  8. Před koncem vaření přidejte 1 lžíci balsamica a promíchejte.
  9. Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo cuketovým koláčem.