Ingredience na zdravé mrkvové krůtí karbanátky
- 400 g krůtích prs (nebo již pomleté krůtí maso – mají v Lidlu)
- 100 g očištěné mrkve
- 1 vejce (50 g)
- 50 g ovesné mouky (příp. najemno rozemleté ovesné vločky)
- 1 lžička sladké mleté papriky (5 g)
- 1 lžička soli (5 g)
- ½ lžičky pepře (3 g)

Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Krůtí prsa zbavte blan a šlach a pomelte je v mlýnku na maso nebo rozmixujte nahrubo v mixéru se sekáčkem.
- Mrkev najemno nastrouhejte, případně rozmixujte v mixéru se sekáčkem.
- Pokud nemáte ovesnou mouku, rozmixujte na co nejjemněji ovesné vločky, opět používám mixér se sekáčkem.
- Smíchejte všechny ingredience, vytvarujte 5 karbanátků, množství mouky regulujte podle konzistence karbanátku. Nemusíte dávat žádnou, ale pak s velkou pravděpodobností při pečení vyteče bílek a přícházeli byste zbytečně o bílkoviny.
- Karbanátky dejte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte 15 minut na 180 °C.
- Podávat můžete s bramborami, bramborovou kaší nebo celozrnným pečivem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
Přidat komentář