Ingredience na zdravé mrkvové krůtí karbanátky

  • 400 g krůtích prs (nebo již pomleté krůtí maso – mají v Lidlu)
  • 100 g očištěné mrkve
  • 1 vejce (50 g)
  • 50 g ovesné mouky (příp. najemno rozemleté ovesné vločky)
  • 1 lžička sladké mleté papriky (5 g)
  • 1 lžička soli (5 g)
  • ½ lžičky pepře (3 g)
Fitness krůtí karbanátky s mrkví pečené v troubě - recept Bajola

Postup receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  2. Krůtí prsa zbavte blan a šlach a pomelte je v mlýnku na maso nebo rozmixujte nahrubo v mixéru se sekáčkem.
  3. Mrkev najemno nastrouhejte, případně rozmixujte v mixéru se sekáčkem.
  4. Pokud nemáte ovesnou mouku, rozmixujte na co nejjemněji ovesné vločky, opět používám mixér se sekáčkem.
  5. Smíchejte všechny ingredience, vytvarujte 5 karbanátků, množství mouky regulujte podle konzistence karbanátku. Nemusíte dávat žádnou, ale pak s velkou pravděpodobností při pečení vyteče bílek a přícházeli byste zbytečně o bílkoviny.
  6. Karbanátky dejte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte 15 minut na 180 °C.
  7. Podávat můžete s bramborami, bramborovou kaší nebo celozrnným pečivem.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.

Fit krůtí mrkvové karbanátky - foto postup Zdravé krůtí mrkvové karbanátky - recept Bajola

Související produkty

VELKÁ SOUTĚŽ - uvař tento recept a vyhraj!

Uvař libovolný recept podle mého webu, pochlub se s ním na sociálních sítích a vyhraj každý měsíc poukázku na nákup u MyProtein a jednu z 25 fit knih v hodnotě 8 000 Kč. Více o soutěži