Ingredience na zdravé mrkvové krůtí karbanátky
- 400 g krůtích prs (nebo již pomleté krůtí maso – mají v Lidlu)
- 100 g očištěné mrkve
- 1 vejce (50 g)
- 50 g ovesné mouky (příp. najemno rozemleté ovesné vločky)
- 1 lžička sladké mleté papriky (5 g)
- 1 lžička soli (5 g)
- ½ lžičky pepře (3 g)

Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Krůtí prsa zbavte blan a šlach a pomelte je v mlýnku na maso nebo rozmixujte nahrubo v mixéru se sekáčkem.
- Mrkev najemno nastrouhejte, případně rozmixujte v mixéru se sekáčkem.
- Pokud nemáte ovesnou mouku, rozmixujte na co nejjemněji ovesné vločky, opět používám mixér se sekáčkem.
- Smíchejte všechny ingredience, vytvarujte 5 karbanátků, množství mouky regulujte podle konzistence karbanátku. Nemusíte dávat žádnou, ale pak s velkou pravděpodobností při pečení vyteče bílek a přícházeli byste zbytečně o bílkoviny.
- Karbanátky dejte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte 15 minut na 180 °C.
- Podávat můžete s bramborami, bramborovou kaší nebo celozrnným pečivem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
- Pomoz mi s tištěnou kuchařkou a odměna tě nemine! ➡️ Chci pomoct
Komentáře
Moc dobré díky za tip Helena
Kolik to má kalorií na 100 g?
Cela varka je cca 600 g, ale odpari se nejaka voda, takze bych pocitala 550 g, tedy celkovy pocet kcal se musi vydelit 5,5 a tedy 100 g ma plus minus 135 kCal.
Dnes jsem zkusila a je to výborné:)) díky za tip
Tak to jsem ráda, díky za otestování i komentář 👍