Ingredience

Polévka

  • 1 kg kostí a odřezků z králíka (hlava, hřbet, vnitřnosti, žebra)
  • 2 mrkve (100 g)
  • 2 petržele (100 g)
  • ½ celeru (100 g)
  • 1 cibule (70 g)
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 8 kuliček celého pepře
  • 1 lžička soli (3 g)
  • 1,5 l vody
  • řepkový olej (5 g)

Nudle

Postup

  1. Mrkev, petržel a celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Králíka pořádně umyjte, osolte a zprudka opečte ve velkém hrnci ze všech stran na trošce oleje.
  3. Vytáhněte z hrnce maso, přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte.
  4. Vraťte maso, přidejte neoloupanou cibuli, koření a zalijte vodou.
  5. Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte nepřiklopené na nejnižším stupni alespoň 2 hodiny.
  6. Vytáhněte maso z hrnce a vývar přeceďte přes sítko.
  7. Mrkev nakrájejte na menší kousky, ostatní zeleninu vyhoďte.
  8. Maso oberte a s mrkví vraťte zpět do vývaru.
  9. Dle chuti přisolte, připepřete
  10. Na nudle smíchejte všechny ingredience, aby vzniklo nelepivé těsto.
  11. Těsto vyválejte v tenký plát, nechejte 10 min uschnout a nakrájejte na tenké nudličky.
  12. Nudle uvařte v osolené vodě cca 5 – 10 min a před podáváním vložte do polévky. Zbytek můžete nechat zcela usušit a použít příště.
  13. Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
  14. Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. 🙂 Použijte kdyžtak údaje z kalorických tabulek.