Ingredience na fit proteinové perníčky

Perníčky

Bílková poleva

  • 1 bílek (z vejce M)
  • 1 lžička citrónové šťávy (5 ml)
  • 25 g práškového sladidla bez kalorií
  • 4 lžičky kukuřičného škrobu (20 g) nebo 2 lžičky bramborového škrobu (10 g)
Fitness proteinové perníčky vánoční cukroví recept Bajola

Postup receptu

  1. Smíchejte všechny suché ingredience na těsto a zvlášť všechny mokré, pak společně. Podle konzistence těsta může být potřeba o trochu více mouky – těsto by se nemělo příliš lepit. Upozorňuji, že tato verze je opravdu hodně fitness. Pokud chcete perníčky vláčnější, přidejte 20 – 50 g kokosového oleje a podle konzistence dejte trochu více mouky.
  2. Pokud perníčky nebudete ničím zdobit, přidejte do těsta podle chuti sladidlo bez kalorií.
  3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte přes noc uležet v lednici.
  4. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  5. Těsto vyválejte do cca 0,5 cm vysoké placky a pomocí vykrajovátek vykrojte tvary, které skládejte na pečícím papírem vystlaný plech.
  6. Pečte 10 – 15 minut na 180 °C.
  7. Připravte bílkovou polevu – bílek utřete se sladidlem, pak přidejte citrónovou šťávu a škrob. Musíte použít sypké sladidlo bez kalorií, které je vyrobené v poměru 1:1 k cukru. Sladidlo a škrob postupně přisypávejte, podle velikosti bílku může být potřeba jiné množství. Polevu nešlehejte, udělaly by se v ní bublinky. Konzistence by měla být tuhá, ale ještě mírně tekutá (měla by ze lžíce pomalu kapat).
  8. Naplňte zdobící sáček a perníčky nazdobte. Pokud polevu uděláte ve správné konzistenci, perfektně ztuhne do 30 minut.
  9. Perníčky jsou hned konzumovatelné, ale je lepší je nechat uležet. V chladu vydrží 5 a více týdnů.
Fitness proteinové perníčky vánoční cukroví recept Bajola

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)