Ingredience
Základ
- 250 g celozrnných těstovin
- 500 g krůtího nebo hovězího mletého masa
- 400 g mraženého špenátu
- 2 stroužky česneku (15 g)
- 250 g žampiónů
- 125 g mozarelly light
- sůl, pepř
- řepkový olej (3 ml)
Bešamel
- 500 ml kefíru nebo podmáslí
- 2 vejce (100 g)
- sůl
Postup
- Dejte vařit vodu do velkého hrnce a uvařte těstoviny dle návodu.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Mozarellu nakrájejte na plátky.
- Smíchejte všechny ingredience na bešamel.
- Osolené a opepřené mleté maso orestujte na pánvičce.
- Žampiony umyjte, nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a orestujte na trošce oleje. Dejte je stranou.
- Do pánve dejte špenát, prolisovaný česnek, osolte a chvíli poduste.
- V míse promíchejte všechny orestované suroviny a těstoviny.
- Zapékací mísu o rozměru 35 × 21 × 14 cm vystelte pečícím papírem, dejte do ní polovinu těstovinové směsy, zalitje polovinou bešamelu a položte polovinou plátků mozarelly. Druhou vrstvu opakujte stejně jako první, zakončete mozarellou.
- Pečte přiklopené 30 minut.
Přidat komentář