Ingredience

Základ

  • 250 g celozrnných těstovin
  • 500 g krůtího nebo hovězího mletého masa
  • 400 g mraženého špenátu
  • 2 stroužky česneku (15 g)
  • 250 g žampiónů
  • 125 g mozarelly light
  • sůl, pepř
  • řepkový olej (3 ml)

Bešamel

  • 500 ml kefíru nebo podmáslí
  • 2 vejce (100 g)
  • sůl

Postup

  1. Dejte vařit vodu do velkého hrnce a uvařte těstoviny dle návodu.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Mozarellu nakrájejte na plátky.
  4. Smíchejte všechny ingredience na bešamel.
  5. Osolené a opepřené mleté maso orestujte na pánvičce.
  6. Žampiony umyjte, nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a orestujte na trošce oleje. Dejte je stranou.
  7. Do pánve dejte špenát, prolisovaný česnek, osolte a chvíli poduste.
  8. V míse promíchejte všechny orestované suroviny a těstoviny.
  9. Zapékací mísu o rozměru 35 × 21 × 14 cm vystelte pečícím papírem, dejte do ní polovinu těstovinové směsy, zalitje polovinou bešamelu a položte polovinou plátků mozarelly. Druhou vrstvu opakujte stejně jako první, zakončete mozarellou.
  10. Pečte přiklopené 30 minut.

Související produkty

Vyzkoušíte tento recept? Označte mě!

Budu ráda, když výsledek vyfotíte a na Instagramu použijete hashtag #bajolafitcz a označíte mě @bajolafitcz nebo mi pošlete výsledek v direct zprávě, případně na Facebooku. ;-)